Pyrähdä Málagaan

Málaga Capitalin vanha kaupunki Centro Histórico houkuttelee ostoksille, viinille, ruoalle tai vain katsomaan nähtävyyksiä.

Millä mennä?

Málagaan pääsee helpoiten lähijunalla. Cercanías lähtee 20 minuutin välein joko Fuengirolan tai Los Bolichesin asemilta. Lippuja myydään asemilla sijaitsevista automaateista, joista valitaan päätepysäkki Málaga Centro (Alameda). Hinta on 3,60 euro per suunta. Päätepysäkiltä kannattaa poistua kävelemällä ensin junasta oikealle ja jatkamalla junan suuntaisesti kohti jokea alittavaa tunnelia, jonka jälkeen noustaan rullaportaita pitkin maan pinnalle. Keskusta löytyy kävelemällä pääkatua oikealle. Viimeinen juna Málagasta Fuengirolaan lähtee kello 23.30.

Minne mennä juomaan ja syömään?

Vanhasta kaupungista löytyy useita mukavia paikkoja, joista voi etsiä mieleisensä. Yksi mielenkiintoisimmista baareista löytyy heti keskustaan mennessä vasemmalta. Osoitteessa Calle Alameda Principal 18 sijaitsee Málagan vanhin toiminnassa oleva bodega Antigua Casa de Guardia. Se on perustettu 1840, eikä paikalle ole käytännössä tehty mitään sen jälkeen.

Tarjolla on useita erilaisia Málaga-viinejä ja mereneläviä. Ota oma pullo mukaan ja osta Suomeen tuliaiseksi litra viiniä noin kympillä.

Saman kadun varressa lähellä Katedraalia sijaitsee AC Hotel by Mariott, jonka kattoterassilta aukeaa loistavat maisemat. Lisää kattoterasseja löytyy googlaamalla.

Veneitä voi ihailla kävelemällä rannalla sijaitsevaan pienvenesatamaan Muelle Unoon. Sieltä löytyy niin kahviloita, kauppoja kuin ruokaravintoloita, kuten Capitalin ainoa Michelin-tähden ravintola José Carlos García.

Muita mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat ravintola KGB (Calle Fresca 12), espanjalaista ruokaa tarjoavat Mesón Cortijo de Pepe (Plaza de Merced 2) ja Tapería El Beato (Calle Beatos 3) sekä perulainen La Pachamama (Calle Beatas 6) tai nuorekas Recyclo Bike Café (Plaza Enrique García-Herrera 16).

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Muelle Unossa voi nähdä vaikka sukellusveneen.

Mitä nähtävyyksiä?

Málaga valittiin muutama vuosi sitten espanjan museopääkaupungiksi. Capitalista löytyy niin Picasso museo (Calle San Augustin 8) kuin hänen syntymäkotinsa (Plaza de la Merced 15). Keskustasta löytyy myös Espanjalaista taidetta esittelevä museo Carmen Thyssen (Calle Compañía 10).

Muelle Unossa on ensimmäinen Ranskan ulkopuolinen Centre Pompidou ja hieman keskustan ulkopuolella sijaitsee Colleción del Museo Ruso (Av de Sor Teresa Prat 15), jossa on maailman suurin Venäjän ulkopuolinen venäläisen taiteen kokoelma.

Muita kohteita ovat Katedraali, jonka lempinimi on La Manquita eli käsipuoli, koska toinen kirkon torneista on jäänyt keskeneräiseksi tai Bodega La Pimpi (Calle Granada 62), jonka läpi kannattaa kävellä. El Pimpin takana sijaitsee roomalainen teatteri ja teatterin vieressä sijaitsee linnoitus Alcazaba ja saman mäen päällä toinen linnoitus Gibralfaro, josta on myös komeat maisemat. Huonokuntoisen ei kuitenkaan kannata lähteä kävelemään sinne.

Málagan keskusaukiolla eli La Plaza de la Constituciónilla, Café Centralin vieressä on nähtävissä viiden espanjalaisen sanomalehden etusivu maan perustuslain hyväksymisen jälkeiseltä päivältä 7.12.1978.

Missä Shoppailla?

Vanhan kaupungin kivijalkaputiikeissa, Espanjan tunnetuimmalla kauppakadulla Calle (Marqués de) Lariosella tai tietenkin El Corte Inglésissä.

Mika Heikkilä

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Missä aiot viettää joulun pyhät?

View Results

Loading ... Loading ...