Pitkiä golfaskeleita

Suomalaisella kilpagolfilla menee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan. Kansainvälinen menestys ei ole enää pelkästään Mikko Ilosen harteilla. Mikko Korhonen, Oliver Lindell ja Tapio Pulkkanen esimerkiksi ovat kolkutelleet kärkisijoja merkittävissä kisoissa.

Golfliitto on viimein herännyt ajatukseen pysyvän harjoittelumahdollisuuden luomiseen Aurinkorannikolle. Liitto julkisti mittavan yhteistyösopimuksen Lauro Golfin kanssa. Sen kautta suomalaisten kilpapelaajien harjoittelumahdollisuudet paranevat oleellisesti. Golf on niitä lajeja, joissa harjoittelun tulee tapahtua oikeissa olosuhteissa, pallon lyömisellä pressuun ei voita Majoreita.

Nyt syntynyt sopimus on vaatinut pitkän pohjustamisen. Aurinkorannikolla asiaa on kiitettävästi edistänyt PGA pro Tapani Saarentola. Hänen työnsä varsinkin juniorigolffareiden kouluttamisessa ja leirittämisessä on ollut poikkeuksellisen antoisaa ja tuloksellista. Sillä työllä on luotu pohja, johon myös Golfliitto viimeinkin on oppinut luottamaan.

Toinen merkittävä tekijä Suomen golfin tulevaisuudelle on Aurinkorannikon suomalainen koulu. Golfliitto on sopinut koulun kanssa yhteistyömallista, jossa tänne harjoittelemaan tulevat nuoret golffarit voivat keskeytyksettä jatkaa koulunkäyntiään harjoittelun ohessa. Tämä mahdollistaa nuorille lupauksille pitkät harjoittelujaksot ihanteellisissa olosuhteissa myös sydäntalvella.

Jäämme odottelemaan uuden sopimuksen tuloksia. Ensimmäinen suomalainen Major-voitto saattaa olla jo hyvin lähellä.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...