Hemingway ei käynyt täällä!

Kun matkustelee Espanjassa, on mukavaa lukea matkakohteeseen liittyvä kirja tai käydä vaikka katsomassa paikkaan liittyvä elokuva.

Barcelonaan mennessä voi lukea Carlos Ruiz Zafónia ja Rondaan mennessä kaupunkiin ihastunutta Ernest Hemingwayta. Ennen Sevillan-matkaa voi yrittää nähdä Carmenin, Figaron häät tai Sevillan parturin, joilla kaikilla on yhtymäkohtia Sevillaan.

 Hemingwayn suosikkipaikkoihin törmää Espanjan ulkopuolellakin, kuten Pariisissa ja Venetsiassa, eivätkä nämä jätä käyttämättä kirjailijaa mainosvalttinaan. Ei myöskään se madridilainen baari, joka ilmoitti kyltissään: ”Hemingway ei käynyt täällä!”

Granadan tai Cordoban seudulla matkailuun saa lisämausteen, jos on Ildefonso Falconesin Fatiman käsi luettuna. Vaikka kirja sijoittuu keskiaikaan, monet siinä mainitut rakennukset, kadut ja pikkukylät ovat edelleen olemassa. Kirjan historiallisia henkilöitä elää hotellien ja katujen nimissä.

Täällä Fuengirolassa saa yhteyden kirjalliseen kulttuuriin, vaikka bongailemalla kirjailijoiden mukaan nimettyjä katuja. Cervantesilla ja Lope de Vegalla on täällä katunsa ja pelkästään espanjalaisten kirjallisuuden nobelistien nimikkokatujakin on ainakin neljä, tunnetuimpana niistä Camilo José Cela.

Satuhahmo Peukaloisella on Fuengirolassa puisto ja H.C. Andersenilla aukio. Ihailemaansa Malagaan H.C. Andersen on saanut patsaan – ja sen kylkeen ruman ankanpoikasen. Patsaan viereen voi istahtaa ottamaan selfien ja miettimään tätä matkailun historiaa. Että se satusetäkin keksi lähteä yli 150 vuotta sitten etelänmatkalle!

 Marja-Leena Karjula

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...