Valon aikaa

Elämme vuoden pimeintä aikaa. Meillä täällä Aurinkorannikolla sitä on vaikea uskoa. Sateisen ja harmaan marraskuun jälkeen joulukuu on ollut lähes pelkästään aurinkoa ja valoa.

Lisänsä valoisuuteen tuovat kaupunkien upeat jouluvalot. Málaga on todellinen klassikko valojen suhteen, jokaisen Aurinkorannikolla aikaansa viettävän kannattaa ainakin kerran vierailla Málagan illassa näin joulun aikaan. Larios kadun elävä valokatto on unohtumaton näky.

Myös Fuengirola on lamavuosien jälkeen alkanut panostaa jouluvalaistukseen. Kaupungintalon edustalla oleva jättimäisen joulupallon suunnittelussa on luovuus ja tekniikka saatu kohtaamaan hienolla tavalla. Rytmikkäästi värejä vaihtava pallo on sellainen, jota mieluusti katselee pidempäänkin lämpimänä joulukuun iltana.

Espanjalaiset rakastavat valoilla koristamista. Välillä yksityisten asuntojen ja talojen valaiseminen saattaa mennä jopa mauttomaksi, mutta parempi sekin on kuin tylsä valottomuus.

Juhlavalaistus on kunnossa. Ihan perus katuvalaistukseen sen sijaan Fuengirolassakin olisi syytä panostaa nykyistä enemmän. Esimerkiksi rantakatu Paseo Maritimo on hämärässä suorastaan vaarallinen. Onnettomat katuvalot eivät näytä varsinkaan tummissa kulkevia jalankulkijoita. Heijastimien käyttö Espanjassa on lähes tuntematon käsite, joten vaaratilanteita autoilijoiden ja jalankulkijoiden välillä syntyy jatkuvasti.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...