Uhkaava palo suomalaisten suosimassa hotellissa Fuengirolassa

Maanantai alkoi monelle hotelli Las Palmerasin asukkaalle Fuengirolassa savukylvyllä. Yhdessä hotellin neljästä rakennuksesta havaittiin noin kuuden aikaan pistävän hajuista savua rappukäytävässä. Savu levisi nopeasti koko rakennukseen ja ihmiset joutuivat pakenemaan parvekkeelle, koska rappukäytävä ja asunnot olivat täynnä savua.

Toistaiseksi vakavia henkilövahinkoja ei ole raportoitu. Useita ihmisiä on kuitenkin viety ambulanssilla sairaalaan tutkittaviksi ja varotoimena mahdollisten myrkyllisten kaasujen hengittämisestä.

Paniikkia kuitenkin oli melkoisesti kun savu levisi.

-Heräsin naapurista kuuluvaan naisen huutoon. Nousin ylös ja yritin laittaa valoja päälle, mutta sähköt olivat poikki. Nenään tuli kitkerä sähkölaitteen palamisen haju. Avasin oven, mutta rappukäytävä oli aivan täynnä savua, sinne ei ollut mitään asiaa. Sitä ihmettelen, että talon rappukäytävässä ei näkynyt mitään hätävaloja eikä muuta. Ei siis ollut mitään muuta mahdollisuutta, kuin paeta savua parvekkeelle, kertoo Raija Uusi-Kilponen, joka asuu Palmerasin Torre 2 -rakennuksessa kymmenennessä kerroksessa.

Pekka Jauhiainen kertoi paniikin saaneen vallan ennen palokunnan saapumista.

-Paloautojen tuloon meni yllättävän kauan, lähes puoli tuntia. Alimmilta parvekkeilta ihmiset kiipesivät alas lakanoiden avulla. Apua huudettiin kovaa, koska ei ollut tietoa mitä on tapahtumassa, eikä apua näkynyt missään, kertoo rakennuksessa asuva Pekka Jauhiainen Ivalosta.

Sankka savu aiheutui ilmeisesti koko talon sähkökaapin palamisesta. Ison talon kaappi sisältää runsaasti kaapeleita, joten palavan muovin ja kumin käry on ikävän hajuista. Mukana on varmasti myös myrkyllisiä kaasuja. Sähkökaappi paloi Torre 2 -talossa, jossa on pelkästään yksityisasuntoja. Sähkö- ja savuongelmia on ollut myös kompleksin muissa rakennuksissa, varsinaisissa hotellirakennuksissa vähemmän.

Alvaro ja Christina saivat ikävän herätyksen viikon alkuun.

-Meidät herätettiin heti kuuden jälkeen ja käskettiin poistumaan rakennuksesta. Vielä siinä vaiheessa savua oli niin vähän, että meidän oli mahdollista kulkea rappukäytävässä. Savu lisääntyi koko ajan, eikä meidän jälkeen varmasti kovin moni ole päässyt tulemaan pois rakennuksesta. Onneksi kaikissa asunnoissa on parveke, jonne ihmiset ovat päässeet savua karkuun. Toivottavasti kukaan ei ole hengittänyt vaarallisia kaasuja liian syvään, toivoo ikävän aamuherätyksen saanut talon asukas Christina.

Hotelli Las Palmeras on suosittu hotelli Fuengirolan keskustassa rantakadulla. Hotelli koostuu useasta tornitalosta. Hotellihuoneiden lisäksi rakennuksissa on myös paljon yksityisasuntoja. Kompleksi on hyvin suosittu myös suomalaisten keskuudessa, sekä hotellin että yksityisasuntojen puolella. Useita suomalaisia on tällä hetkellä Palmerasin parvekkeilla odottamassa savun hälvenemistä. Mikäli omaisiasi tai tuttaviasi asuu rakennuksessa etkä saa heitä puhelimella kiinni, ei ole syytä huolestua. Tiedossa on ainakin kaksi suomalaista, jotka ovat menneet parvekkeelle ilman puhelinta, eivätkä uskalla myrkkykaasujen pelossa hakea puhelintaan sisältä.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja kerromme, mikäli lisää uutisoitavaa ilmenee.

Palmerasin torneista nousi aamutuimaan synkkä savu. Kuvan lähetti Arja Nousiainen.
Palmerasin tornien alle saapui useita paloautoja ja ambulansseja.

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Joko tänä vuonna päästään koronasta eroon?

View Results

Loading ... Loading ...

YRITTÄJÄ

Oletko kiinnostunut mainostamaan Fuengirola.fi -lehdessä tai verkkosivuilla?