Nuoret miehet puhuvat ja pussaavat!

Maailman tämän hetken suosituimman tosi-tv-ohjelman love islandin Suomen versiota kuvataan Aurinkorannikolla.

Tämä syksyn puhutuin tosi-tv-ohjelma on Nueva Andalucíassa kuvattava Subin love island. Brittiläiseen formaattiin perustuva parinhakuohjelma aiheutti kohun jo ennen ensimmäistä jaksoaan.

Nykyajan moralistit, iltapäivälehdet ja mielensäpahoittajat, tuomitsivat formaatin jo ennen ensimmäistä jaksoa.

Love islandia kutsuttiin maailman törkyisimmäksi reality-ohjelmaksi, koska sarjan ensimmäisellä kaudella yksi pariskunta joutui pyytämään tuotannolta jälkiehkäisypillerin harrastettuaan suojaamatonta seksiä, vaikka talosta löytyi kondomeja. Toisella kaudella taas silloinen Miss Iso-Britannia Zara Holland joutui luopumaan kruunustaan, kun hän erehtyi parittelemaan talossa.

– Olemme saaneet paljon palautetta vanhemmilta ihmisiltä, että love islandia on mukava seurata, koska nuoret eivät tappele eivätkä ryyppää – vaan keskustelevat, kertoo love islandin pääohjaaja Sami Manninen.

Manninen on oikeassa. Love islandin tuomitseminen etukäteen oli klikkiotsikoiden metsästämistä. Jokainen voi Youtubesta katsoa, miten eri maiden Big Brother -ohjelmissa ryypätään, lyödään toista kilpailijaa naamaan ja suoraan sanottuna pannaan eri asennoissa kameroista välittämättä.

Alkoholia kohtuudella

Mannisen mukaan tuotantoryhmä ei varmuudella tiedä, mitä peittojen alla tapahtuu, koska siellä ei ole kameroita.

– Se mitä tapahtuu, tapahtuu kuitenkin kahden selvin päin olevan sinkkuihmisen välillä, Manninen muistuttaa.

Love island Suomea on haukuttu myös tylsäksi, koska sinkut makaavat vain auringossa ja puhuvat parisuhteista.

– Sanotaan, ettei suomalainen osaa puhua tunteistaan. Se on ainakin todistettu paskapuheeksi, Manninen sanoo suoraan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Love island -ohjelman nuoret ovat 20-34-vuotiaita lapsettomia hyvännäköisiä sinkkuja. Briteissä suosituimmat osallistujat ovat miljonäärejä. (Kuva: Sub)

Moni myös ihmettelee, miksei sinkuille tarjota alkoholia.

– Castingin aikana on käynyt selväksi, etteivät nuoret halua rypeä kännissä. He haluavat oikeasti löytää elämänsä rakkauden.

Ohjelmassa saarelaiset joutuvat kohtaamaan mahdolliset konfliktit välittömästi eikä niitä voi kävellä karkuun.

– Heidän on pakko keskustella asioista.

Katsojat seurasivat jännittyneinä viime lauantaiaamun tapahtumia, kun Veera oli edellisenä iltana napannut parinvalintaseremoniassa Senjan ”kumppanin” Jannen omaksi. Senja ei ollut valinnasta mielissään. Nuori nainen itki ja piti ystäväänsä valehtelijana.

Naiset lähtivät kuitenkin heti tavattuaan tuulettamaan välejään. Ja jo muutaman päivän päästä Senja oli hyväksynyt tilanteen.

Applikaatio osa ohjelmaa

Formaatin ideana on, että lineaarisessa televisiossa näytetään lähinnä kohtauksia, jotka liittyvät valintoihin, tiputukseen ja parinmuodostukseen sekä niistä ruotimiseen. Muunlaisia kohtauksia voi katsoa applikaation kautta.

– Applikaatio ei ole vain lisäosa, vaan tärkeä osa koko ohjelmaa. Sitä kautta ihmiset voivat seurata talon tapahtumia, jotka muuten olisivat jääneet editin ”lattialle” sekä seuraavan jakson tiisereitä ja osallistua ilmaiseksi äänestyksiin eli vaikuttamaan ohjelman kulkuun, Manninen sanoo.

Manninen kertoo esimerkiksi hauskan tarinan altaassa seilaavasta flamingo-uimarenkaasta.

-Sillä vaikuttaa olevan oma tahto. Flamingo purjehtii aina kameran eteen, vaikka muuttaisimme kamerakulmia. Lopulta päätimme, että katsojat saavat äänestää sille nimen. Siitä tuli Pablo.

– Televisiossa ei myöskään nähty, miten Jeffrey pelasti uima-altaasta sammakon, mutta kohtauksen voi katsoa applikaation kautta, Manninen muistuttaa.

Tällä hetkellä applikaatiota on ladattu yli 50.000 kertaa ja määrä vain kasvaa. TV:n katsojamääriä mittaavan Finnpanelin mukaan love islandia katsoi viikolla 40 lineaarisen television kautta 630.000. Sen sijaan todellisen käsityksen katsojamääristä saa, kun siihen lisätään Katsomosta seuratut jaksot sekä Subilla ja Avalla esitettävät uusinnat, niin love islandin kokonaisviikkokatsojamääräksi tulee yli miljoona.

– Love island on jo mennyt Katsomossa Salkkareiden (Salatut elämät) ohi, Manninen kertoo.

Keväällä MTV3 ilmoitti, että Salkkareita seurasi Katsomosta noin 90.000 katsojaa.

Tarkkasilmäisimmät lukijat ovat jo huomanneet, että tässä jutussa love islandin ensimmäiset kirjaimet on poikkeuksellisesti kirjoitettu gemenalla. Kyse on tarkoituksellisesta kielioppivirheestä.

– Formaatin nimi on kirjoitettu pienellä (kansainvälisesti), koska nuoret eivät enää käytä viestinnässä isoja kirjaimia. Kirjoitimme kuitenkin Suomen isolla, Manninen sanoo.

Mika Heikkilä

Sami Manninen

  • Ikä 45 vuotta
  • Ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja
  • Ohjasi ja käsikirjoitti Big Brotheria seitsemän vuotta
  • Toimi järjestäjänä Pirkka-Pekka Peteliuksen perustamassa tuotantoyhtiössä Säihkyssä
  • Ollut mukana tekemässä yli sataa mainoselokuvaa

love island Suomi

  • Parinhakuohjelma, jossa noin kuudesta seitsemään paria sekä muutama sinkku etsivät elämänsä rakkautta asumalla yhdessä yli tuhannen neliön villassa. ”Pariskuntien” on nukuttava samassa sängyssä tai yksin sohvalla.
  • Nuorten tehtävänä on pysyä saarella loppuun asti. Pääpalkinto on 25.000 euroa, jonka voittajapariskunta voi jakaa tai toinen voi napata sen kokonaan itselleen.
  • Parinvalintaseremoniassa sinkuksi jäänyt putoaa pelistä. Tuotantotiimi voi myös päättää pudottaa yhden pareista.
  • Putoamisen jälkeen saarelle tuodaan uusia sinkkua etsimään elämänsä rakkautta eli rikkomaan muiden välejä.
  • Kaiken kaikkiaan saarella nähdään kahdeksan viikon aikana noin 30 sinkkua.

Lue myös Käsikirjoitettu vai ei?

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...