Ulkomaisten turistien määrä Andalusiassa väheni pitkästä aikaa

Ulkomailta Andalusiaan tulevien turistien määrä on helmikuussa vähentynyt ensimmäisen kerran 33 kuukautta kestäneen kasvun jälkeen.

Ulkomaisten turistien määrä Andalusiassa oli helmikuussa 0,3 prosenttia pienempi kuin samaan aikaan viime vuonna, kertovat hallituksen ylläpitämät tilastot. Viime vuoden helmikuussa turistien määrä Andalusiassa kasvoi 19 prosenttia edellisvuoden helmikuuhun nähden. Andalusiassa kävi helmikuussa runsaat 580.000 turistia.

Viime keskiviikkona julkaistujen tietojen mukaan kasvukäyrä kääntyi hienoiseen laskuun nyt ensi kertaa 33 kuukauteen. Kasvua on tapahtunut huhtikuusta 2015 alkaen.

Helmikuussa 2017 turistien määrä kasvoi 18,7 prosenttia edellisvuoteen nähden ja kaksi vuotta sitten, helmikuussa 2016, lähes saman verran, 17,4 prosenttia.

Tilastojen mukaan turistien määrä Espanjassa kuitenkin jatkaa kasvuaan. Helmikuussa Espanjassa kävi 4,2 miljoonaa ulkomaista turistia. Turistien määrä kasvoi 2,6 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan viime vuonna.

Andalusia on Espanjan kolmanneksi suosituin kohde ulkomaisten turistien keskuudessa. Ensimmäistä sijaa pitää Kanariansaaret, toiseksi suosituin on Katalonia.

Brittituristit vähenivät eniten

Eniten väheni brittituristien määrä, 5,9 prosenttia vuoden takaiseen nähden. Andalusia on erittäin riippuvainen nimenomaan Britanniasta saapuvista matkailijoista, joten matkailualan toimijat ovat nyt varpaisillaan.

Brittituristien määrä Andalusiassa väheni jo kahden edellisen kuukauden aikana, joten kyse ei ole vain hetkellisestä notkahduksesta. Britit näyttäisivät nyt suuntaavan muihin Välimeren maihin, kuten Turkkiin, Egyptiin ja Tunisiaan.

 

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...