Pepe Willberg viihtyy ja viihdyttää Aurinkorannikolla

Pepe Willberg ehtii espanjanvisiitillä keikkailun lisäksi muun muassa ihailla klassikkoautoja Marbellassa ja nautiskella koripallo-ottelusta Malagassa.

Suomen TV:tä seuraavat saavat parhaillaan nauttia Vain Elämää -sarjassa Pepe Willbergin tulkinnoista virkaveljien ja -siskojen kappaleista. Maestron itsensä osalta ohjelma on tietysti jo historiaa, mutta mieleistä sellaista.

– Se oli kaiken kaikkiaan hyvä kokemus. Siellä oli porukan kesken hyvä meininki ja tunne siitä, että tässä ollaan nyt tekemässä yhteistä juttua, Willberg kuvailee.

– Olihan se toki hektistä, koko ajan oli ikään kuin tilanne päälle. Jossain välissä saattoi olla korkeitaan vartti omaa aikaa, niin että sai vaikka heittää selälleen sängylle, ja sitten taas oveen koputettiin, ja seuraava homma odotti.

Positiivisia asioita ohjelman tekemisestä löytyy monia, negatiivisia oikeastaan vain yksi.

– Rasittavinta oli jatkuva kysymysten tulva, kun kuvattiin inserttejä. Varsinkin tietyt haastattelijat olivat todella sitkeitä. Heidät oppi tunnistamaan, ja sitten kun näki että nyt joutuu tuon tyypin piinapenkkiin, niin tiesi että tästä ei helpolla selvitä, laulaja naurahtaa.

– Mutta kaiken kaikkiaan kokemus oli positiivinen, lähtisin ilman muuta uudestaan mukaan.

Urheiluautoja ja koripalloa

Espanjaan Pepe Willberg saapui viime viikon torstaina ja mies viipyy rannikolla reilun viikon. Monen muun artistin tapaan hänenkin matkaansa mahtuu sekä työtä että huvia. Toistaiseksi hän on ehtinyt käydä vaimonsa kanssa muun muassa Marbellaa ihastelemassa. Vaikkei se mieheen suurta vaikutusta tehnytkään.

– Minun mielestäni Marbella oli tylsempi paikka kuin Fuengirola. Luukunottamatta vanhaa kaupunkia, johon pääsimme illalla.

Mutta jokin sentään Marbellassakin sytytti.

– Siellä oli joku klassikkoautojen näyttely rantakadulla. Vanhoja urheiluautoja vaikka kuinka paljon, osa sellaisia joita en edes tunnistanut, Willberg kertoo ja innostuu silmin nähden. Syykin selviää, sillä miehellä itselläänkin on ollut ripeitä biilejä tallissaan.

– Silloin nuorempana oli muun muassa Camaro ja Dodge Challenger, hän muistelee.

Marbellan lisäksi Willberg vaimoineen on ehtinyt piipahtaa Malagassa, Unicajan koripallo-ottelussa. Siitä löytyi nopeasti vertailukohta vielä isompiin koripalloliigoihin.

– Muutama vuosi sitten olimme katsomassa L.A. Lakersin peliä Los Angelesissä. Siellä oli tietysti valtava meininki, mutta peliä vähän häiritsivät jatkuvat mainoskatkot sun muut. Täällä peli oli enemmän urheilutapahtuma, ja tunnelma silti erinomainen, varsinkin kun kotijoukkue voitti selvästi.

Tuppisuusta tarinankertojaksi

Nähtävyyksien ja urheilutapahtumien ohessa Pepe Willberg ehtii onneksi myös viihdyttää Aurinkorannikon suomalaisia musiikillaan. Viime lauantaina Willberg heitti His Starsissa harvinaislaatuisen trubaduurikeikan perinteiseen mies-ja-kitara -tyyliin.

– Se oli erittäin hyvä keikka. Fiilis oli hyvä ja tekniikka oli kunnossa, kaikki toimi.

Yleisö saa nykyään Willbergin keikoilla nauttia musiikin ohella sellaisesta herkusta, jota takavuosina ei ollut tarjolla. Laulaja on innostunut kertomaan tarinoita kappaleiden välissä.

– Ennen tilanne oli se, että jos keikan aikana puhuttiin, niin se oli kyllä joku muu kuin minä. Mutta nykyään minulla on oikein puheripuli, mies nauraa.

Tämän espanjanreissun puitteissa yleisöllä on vielä kaksi tilaisuutta nauttia sekä Pepe Willbergin musiikista, että tarinoista. Laulaja esiintyy bändinsä kanssa Ravintola Kukossa torstaina ja perjantaina, 4. ja 5. päivänä lokakuuta.

Kuka?

  • Pertti ”Pepe” Willberg
  • 71-vuotias
  • Laulaja
  • Mestari Areenalla ja areenan ulkopuolella
  • Sai elämältä kaiken

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...