Koronaseuranta Uutiset

14 päivän karanteeni ulkomailta Espanjaan tuleville

Espanjaan pääsy ei tällä hetkellä ole yksiselitteistä. (kuva: Maartin Sepp)

Myös Espanja ottaa ensi perjantaista alkaen käyttöön kahden viikon karanteenin kaikille ulkomailta tuleville ihmisille.

 

Kahden viikon karanteeni on ollut käytössä useissa Euroopan maissa jo pitkään. Esimerkiksi Suomeen ulkomailta tullessa pitää mennä omaehtoisesti kahdeksi viikoksi karanteenin omaisiin olosuhteisiin.

Espanjassa sääntö on toistaiseksi koskenut vain Italiasta tulevia maan kansalaisia tai residenttejä. Alkaen 15.5. sääntö tulee voimaan riippumatta siitä, mistä maasta ihminen Espanjaan saapuu.

Maahantulokaranteenissa oleva saa liikkua asuntonsa ulkopuolella ainoastaan välttämättömien tarpeiden takia. Tällaisia välttämättömyyksiä ovat esimerkiksi ruoan tai lääkkeiden hankinta. Karanteenihenkilön on asuntonsa ulkopuolella liikkuessaan pidettävä jatkuvasti kasvomaskia.

Espanjan terveysviranomaiset kertovat, että karanteenipakko ei koske sellaisia, jotka käyvät töissä rajan toisella puolen. Se ei myöskään koske pitkän matkan rekkakuskeja, lentohenkilökuntaa tai Espanjaan töihin tulevia terveysalan ammattilaisia. Mikäli edellisiin ryhmiin kuuluva on ollut tiedetysti tekemisissä COVId-19 viruksen kantajan kanssa, karanteeni koskee myös heitä.

Espanjaan saa poikkeustilan aikana vallitsevien sääntöjen mukaan tulla vain maan omat kansalaiset ja sellaiset residentit, joilla on todistettavasti pysyvä asuinpaikka Espanjassa. Viranomaiset varoittavat, että pelkkä asunnon omistaminen Espanjassa ei ole riittävä peruste ulkomaalaiselle saapua Espanjaan. Asuminen pitää pystyä todistamaan uskottavasti. Tämä on pykälä, joka jättää selvästi tulkinnan varaa ja on vaikeasti määriteltävä.

Espanja jatkaa rajojensa tiukennettua valvontaa poikkeustilan voimassa olon ajan eli tällä hetkellä toukokuun 24:n päivään saakka. Samalla myös maan saavutettavuutta meri- tai ilmateitse rajoitetaan. Tällä pyritään hillitsemään ulkomaalaisten saapumista maahan. Näiden sääntöjen perustana on hillitä koronaviruksen leviämistä maasta toiseen.

Artikkelin pääasiasillina lähteinä on käytetty valtion virallista BOE -julkaisua ja elpais.com -sivustoa.

Mitä pidit jutusta?
+1
107
+1
4
+1
6
+1
4
+1
10
+1
15

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa